ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ

 

Η ρύπανση  του περιβάλλοντος φαντάζει περισσότερο οξεία από ποτέ με συνεπαγόμενη την αλλοίωση και υποβάθμιση της χλωρίδας, της πανίδας, αλλά και τις όλο και πιο συχνά εμφανιζόμενες ενδοκρινολογικές διαταραχές, που ταλαιπωρούν καθημερινά εκατομμύρια συνανθρώπους μας . Η αλόγιστη χρήση και απόρριψη των πλαστικών υλικών σε ανεξέλεγκτους χώρους ταφής σκουπιδιών έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην επιδείνωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το πλαστικό. Ως εκ τούτου, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη εξομάλυνσης του προβλήματος μέσω στοχευμένων κινήσεων ορθής διαχείρισης.

 

Ο κύκλος της ανακύκλωσης του πλαστικού ολοκληρώνεται όταν τα υλικά προωθηθούν στις αδειοδοτημένες ανακυκλώτριες βιομηχανίες πλαστικού, όπου και παράγονται νέα πλαστικά αγαθά με εξοικονόμηση πρώτων υλών, ενέργειας και χαμηλότερου αποτυπώματος CO2 (διοξειδίου του άνθρακα).

 

Εδώ και 10 χρόνια, δραστηριοποιούμαστε ανελλιπώς στο χώρο της ανακύκλωσης πλαστικών ειδών. Η άχρηστη πλαστική ύλη μπορεί να προέρχεται από πλαστικούς κουβάδες ή νάιλον σακούλες, που ενδεχομένως έχουν κατασκευαστεί από πολυπροπυλένιο (PP), πολυαιθυλένιο (LDPE, HDPE), πολυστερίνη (ΕPS). Ανακυκλώνουμε και επεξεργαζόμαστε, επίσης, πλαστικά υλικά όπως PET, PC, BOPP, PVC, PMMA κ.ά.

 

Κομβικό σημείο στην όλη διαδικασία της ανακύκλωσης πλαστικού αποτελεί ο προσεκτικός διαχωρισμός της μεγάλης ποικιλίας των πλαστικών υλών, ώστε να επιλεγούν εκείνες που θα αξιοποιηθούν. Η εταιρεία μας αποδίδει μεγάλη σημασία στο στάδιο του διαχωρισμού των υλικών.

 

Με μακρόχρονη εμπειρία και άρτια εξειδίκευση, δραστηριοποιούμαστε στην ανακύκλωση πλαστικών ειδών, περήφανοι για τη συμβολή μας στην προστασία του περιβάλλοντος. Επιπροσθέτως, οι υπηρεσίες μας είναι εξαιρετικά επωφελείς οικονομικά για τους πελάτες μας, τις επιχειρήσεις δηλαδή που μας εμπιστεύονται. Το πλαστικό έχει πολύ μεγάλη χρήση σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Είναι υλικό υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, χαμηλής τιμής και πολύ πρακτικό και χρήσιμο για τη συσκευασία πολλών προϊόντων. Ταυτόχρονα, όμως, έχει πολύ αργή αποδόμηση, κάτι που το καθιστά βασικό συστατικό της ρύπανσης του περιβάλλοντος.